Sposób przygotowania:
Deser bananowy z granatem
Banana obrać ze skórki zmiksować lub rozgnieśc widelcem z kilkoma kroplami syropu klonowego. Ciastka pokruszyć do pucharków. Śmietanę ubić dodać cukier puder.
Ubitą śmietanę dzielimy na dwie części. Pierwszą część śmietany wyłożyć na pokruszone ciastka. Następnie na śmietanę wyłożyć zmiksowanego banana.
Do drugiej części śmietany dodać 1/3 pestek z granatu i wymieszać. Można dodać szczyptę barwnika spożywczego.
Tak wymieszaną śmietanę wyłożyć na banany i posypać resztą pestek granatu.
Ubitą śmietanę dzielimy na dwie części. Pierwszą część śmietany wyłożyć na pokruszone ciastka. Następnie na śmietanę wyłożyć zmiksowanego banana.
Do drugiej części śmietany dodać 1/3 pestek z granatu i wymieszać. Można dodać szczyptę barwnika spożywczego.
Tak wymieszaną śmietanę wyłożyć na banany i posypać resztą pestek granatu.
zbysiowa