Sposób przygotowania:
Deser bananowy z sherry.
Alkohol odmierzyć miarką i wlać bezpośrednio do kieliszków do brandy.Banana umyć,obrać,obciąć końce i przekroić,skrapiając sokiem cytrynowym.Z żółtek i cukru ubić na parze z 15 min.kogel-mogel.Kremówkę ubić osobno na sztywno.Wystudzony kogel-mogel
zmiksować z pokrojonym bananem lub likierem bananowym,połącz-
-yć masę z bitą śmietaną i dodać do kieliszka z brandy,wymieszać
ponownie mieszadełkiem.Bitą śmietanę można osobno nie mieszając z masą nałożyć na wierzch deseru.Schłodzić przed podaniem.
zmiksować z pokrojonym bananem lub likierem bananowym,połącz-
-yć masę z bitą śmietaną i dodać do kieliszka z brandy,wymieszać
ponownie mieszadełkiem.Bitą śmietanę można osobno nie mieszając z masą nałożyć na wierzch deseru.Schłodzić przed podaniem.