lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Deser bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybki i prosty w przygotowaniu deser

Deser bez pieczenia

Składniki:

Deser bez pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Deser bez pieczenia
Żelatynę namocz w odrobinie przegotowanej wody.W rondelku zagotuj mleko z masłem i ugotuj budyń.Gdy budyń lekko ostygnie ubij go mikserem wraz z cukrem i rozpuszczoną żelatyną.Jabłka obierz ze skórki,usuń gniazda nasienne i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.Do ubijającego się budyniu dodaj starte jabłka,lekko odciśnięte z soku.Masę przełóż do tortownicy i włóż do lodówki aby stężała.Przed podaniem ozdób np bitą śmietaną.