Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser budyniowo-galaretkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybki i pyszny deser budyniowo-galaretkowy.

Deser budyniowo-galaretkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser budyniowo-galaretkowy

 

  • 1 op budyniu malinowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 litra mleka
  • 1 galaretka wiśniowa
  • bita śmietana
  • różowa posypka

Sposób przygotowania:

Deser budyniowo-galaretkowy
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody. Studzimy. Przelewamy galaretkę na wyłożone folią spożywczą płaskie naczynie i odstawiamy do stężenia. Budyń wymieszany z cukrem gotujemy na mleku. Przelewamy do pucharków i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Stężoną galaretkę kroimy w kostkę. Kostki przekładamy do pucharków z zimnym budyniem. Całość dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy różową posypką.
Deser budyniowo-galaretkowy
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody.
Deser budyniowo-galaretkowy
Studzimy. Przelewamy galaretkę na wyłożone folią spożywczą płaskie naczynie i odstawiamy do stężenia.
Deser budyniowo-galaretkowy
Budyń wymieszany z cukrem gotujemy na mleku.
Deser budyniowo-galaretkowy
Przelewamy do pucharków i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Stężoną galaretkę kroimy w kostkę. Kostki przekładamy do pucharków z zimnym budyniem. Całość dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy różową posypką.