Sposób przygotowania:
Deser budyniowo-galaretkowy
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody. Studzimy. Przelewamy galaretkę na wyłożone folią spożywczą płaskie naczynie i odstawiamy do stężenia. Budyń wymieszany z cukrem gotujemy na mleku. Przelewamy do pucharków i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Stężoną galaretkę kroimy w kostkę. Kostki przekładamy do pucharków z zimnym budyniem. Całość dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy różową posypką.
![Deser budyniowo-galaretkowy Deser budyniowo-galaretkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-budyniowo-galaretkowy-138908.jpg)
![Deser budyniowo-galaretkowy Deser budyniowo-galaretkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-budyniowo-galaretkowy-138909.jpg)
![Deser budyniowo-galaretkowy Deser budyniowo-galaretkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-budyniowo-galaretkowy-138910.jpg)
![Deser budyniowo-galaretkowy Deser budyniowo-galaretkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-budyniowo-galaretkowy-138911.jpg)