Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Deser budyniowy z orzechami i miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Deser budyniowy z orzechami i miodem - dla każdego łasucha

Deser budyniowy z orzechami i miodem

Składniki:

Deser budyniowy z orzechami i miodem

 

  • opakowanie budyniu czekoladowego
  • mleko do budyniu
  • cukier do budyniu
  • 4 czubate łyżki rozłupanych orzechów włoskich
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżeczki dowolnego płynnego miodu

Sposób przygotowania:

Deser budyniowy z orzechami i miodem
Przepis na 4 porcje: Budyń czekoladowy gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy jest gotowy wlewam go do pucharków i studzę. Gdy jest już zimny posypuję rozłupanymi orzechami. Następnie wlewam na orzechy dużą łyżkę jogurtu naturalnego. Na sam wierzch wlewam płynny miód. smacznego