haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 444]

Deser Cappuccino z sokiem imbirowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wykwintny włoski deser bardzo aromatyczny i bardzo smaczny!

Deser Cappuccino z sokiem imbirowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Deser Cappuccino z sokiem imbirowym

 

  • 1 serek homo naturalny (125 g)
  • 1 opk śmietanki kremówki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki cappuccino w proszku
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 1/2 pomarańczy
  • sok imbirowy
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Deser Cappuccino z sokiem imbirowym
3/4 śmietanki ubić mikserem na sztywno i dodać serek, cukier, oba rodzaje kawy i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, ostudzić i dodać do masy serowej. Przełożyć do miseczki i wstawić do lodówki. Po całkowitym stężeniu odwracamy miseczkę i wykładamy deser na talerzyk, posypujemy cynamonem, dekorujemy pomarańczami i resztą ubitej śmietanki oraz polewamy sokiem imbirowym.
Deser Cappuccino z sokiem imbirowym
Etap 1

Tagi:

kawa