mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Deser herbaciany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny krem. Idealny do ciast i deserów.

Deser herbaciany

Składniki:

Deser herbaciany

 

 

Sposób przygotowania:

Deser herbaciany
Na początku zaparzyć w 500 ml wrzątku saszetki herbaty. Następnie w misce umieścić żółtka, biały cukier i sól. Składniki utrzeć na gładką masę. Do masy dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę, wystudzoną herbatę, pokrojoną w kostkę morelę i 40 ml rumu. Składniki zmiksować i przelać do pucharków. Wstawić do lodówki na pół godziny. Białka i śmietankę ubić na sztywną pianę po czym nałożyć na wierzch deserów. Udekorować kawałkami drugiej moreli zamoczonymi w pozostałym rumie. Desery wstawić do lodówki na 2-3 godziny.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka