marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser karmelowy.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Utrzeć żółtka z cukrem,a 3 łyżki cukru zrumienić na patelni.Szklistą masę połączyć z mlekiem,dodać żółtek.Zamieszać.Ubić śmietankę,schłodzić

Deser karmelowy.

Składniki:

Deser karmelowy.

 

  • 2 szklanki mleka,
  • 4 żółtka,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • szklanka śmietanki,
  • łyżka żelatyny instant,
  • biszkopty,
  • owoce z konfitur,
  • listki melisy do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Deser karmelowy.
Utrzeć żółtka z cukrem,a resztę cukru zrumienić na suchej patelni
i szklistą masę rozprowadzić z mlekiem.Zagotować je i zalać nim
żółtka,stale mieszając.Ostudzić.Ubić śmietankę z pozostałym cu-
-krem i żelatyną,delikatnie połączyć z kremem.Wstawić do lodów-
-ki.Podawać w pucharkach,udekorowany biszkoptami i owocami z
konfitur.