Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser kawowa przyjemność

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki i bardzo smaczny deser kawowy, dla smakoszy kawy i nie tylko...

Deser kawowa przyjemność Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser kawowa przyjemność

 

  • 1,5 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
  • 3 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 3 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • bita śmietana śnieżka
  • suche rurki i kakaowe cukiereczki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser kawowa przyjemność
Przygotowujemy wszystkie składniki deseru. Z dwóch szklanek mleka odlewamy pół szklanki. W połowie szklanki mleka mieszamy jeden budyń waniliowy. Pozostałe mleko zagotowujemy z 3 łyżkami cukru. Wsypujemy kawę i mieszamy. Do gotującego się mleka z kawą wlewamy mieszaninę z budyniem. Mieszamy i chwilę gotujemy. Odstawiamy. Z pozostałej szklanki mleka odlewamy 1/3. W 1/3 szkl mieszamy pozostałą połowę budyniu i łyżkę cukru. Resztę mleka zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy budyń, mieszamy i chwilę gotujemy. Na dno szklanek wykładamy połowę budyniu kawowego, następnie budyń waniliowy i znów porcja budyniu kawowego. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną śnieżką oraz suchymi rurkami i posypką kakaową.
Deser kawowa przyjemność
Przygotowujemy wszystkie składniki deseru.
Deser kawowa przyjemność
Z dwóch szklanek mleka odlewamy pół szklanki. W połowie szklanki mleka mieszamy jeden budyń waniliowy. Pozostałe mleko zagotowujemy z 3 łyżkami cukru. Wsypujemy kawę i mieszamy. Do gotującego się mleka z kawą wlewamy mieszaninę z budyniem. Mieszamy i chwilę gotujemy.
Deser kawowa przyjemność
Z pozostałej szklanki mleka odlewamy 1/3. W 1/3 szkl mieszamy pozostałą połowę budyniu i łyżkę cukru. Resztę mleka zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy budyń, mieszamy i chwilę gotujemy.
Deser kawowa przyjemność
Na dno szklanek wykładamy połowę budyniu kawowego, następnie budyń waniliowy i znów porcja budyniu kawowego. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną śnieżką oraz suchymi rurkami i posypką kakaową.

Tagi:

kawa beza bezy