kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Deser leśniczego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki, letni deser z owocami lasu, serkiem i karmelizowanymi pestkami dyni z pewnością zasmakuje nie tylko łasuchom. Dzięki owocom i serkowi zawiera witaminy, białko i przeciwutleniacze.

Deser leśniczego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Deser leśniczego

 

Sposób przygotowania:

Deser leśniczego
Miód rozgrzewamy na małej patelni i dosypujemy pestki dyni. Karmelizujemy przez kilka minut. Na dno wysokich szklanek układamy maliny, jeżyny i jagody. Przykrywamy 3 biszkoptami oraz ¼ serka. Powtarzamy warstwy owoce-biszkopt-serek. Wierzch posypujemy owocami i karmelizowanymi pestkami dyni. Dekorujemy listkiem i/lub kwiatem mięty.
Deser leśniczego
Miód rozgrzewamy na małej patelni i dosypujemy pestki dyni. Karmelizujemy przez kilka minut.