marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser lodowy Melba z dodatkami do ciast.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kupione lody przełożyć do pucharków łyżką do gałkowania lodów, dodać kulki z owoców,likier i dodatki jak krokant.Udekorować bitą śmietaną.

Deser lodowy Melba z dodatkami do ciast.

Składniki:

Deser lodowy Melba z dodatkami do ciast.

 

  • 4 różne gałki lodów,albo rolada lodowa,
  • 200 ml.likieru"Advocat",
  • kulki z owoców mango lub melona,
  • listki dekoracyjne z czekolady,
  • krokant orzechowy,
  • bita śmietana w sprayu.

Sposób przygotowania:

Deser lodowy Melba z dodatkami do ciast.
Lody przełożyć do pucharków specjalną łyżką do robienia gałek lodowych,następnie dodać zrobione kulki z owoców np.melona.Od- -mierzyć ilość likieru i wlać do każdego z pucharków(6 na osobę) likier po 200 ml.Posypać listkami czekoladowymi lub też krokant- -em orzechowym.Na koniec udekorować bitą śmietaną ze spraya.

Tagi:

lody czekolada