msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Deser Margerita.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Deser robi się szybciutko przy małej ilości składników.Ma super smak a konsystencję lekkiego sernika na zimno.

Deser Margerita. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser Margerita.

 

  • 1 galaretka o smaku Pink Margerita (lub inna na 375 ml wody)
  • 25 dag serka mascarpone
  • 12 jeżyn do dekoracji
  • 4 gałązki mięty

Sposób przygotowania:

Deser Margerita.
Galaretkę rozpuściłam w 250 ml gorącej wody i dokładnie rozmieszałam.Gdy przestygła dodawałam po łyżce serek i energicznie mieszałam. Mikserem ubijałam przez ok.2 minuty na wysokich obrotach, aż powstałą lekka pianka. Wylałam masę do salaterek i wstawiłam do lodówki do stężenia. Przed podaniem przybrałam jeżynami i miętą. Deser jest bardzo szybki w przygotowaniu.Jest w sam raz-nie za słodki i bardzo lekki w konsystencji. Galaretka Pink Margerita nadaje mu ciekawy smak.
Deser Margerita.
Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody.
Deser Margerita.
Dodawać serek mascarpone energicznie mieszając.
Deser Margerita.
Zmiksować całość na piankę i przelać do salaterek.