Sposób przygotowania:
Deser owocowo-śmietanowy
Kiwi obrać, zmiksować dokładnie blenderem. W razie potrzeby można je troszkę dosłodzić cukrem lub miodem. Truskawki lekko rozmrozić (tak, żeby pozostały jeszcze twarde, tylko z wierzchu zaczynały lekko mięknąć). Truskawki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich miód i sok wyciśnięty z całej pomarańczy. Dokładnie zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Do 4 wysokich szklanek nałożyć po łyżce bitej śmietany. Na to rozlać połowę zmiksowanych truskawek i znowu po łyżce śmietany. Rozlać zmiksowane kiwi. Rozłożyć połowę pozostałej śmietany, resztę truskawek. Na koniec rozłożyć resztę śmietany. Wierzch oprószyć karmelem z wanilią z młynka. Podawać od razu po przygotowaniu.