Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Deser piankowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny, lekki i puszysty deser dla całej rodziny.

Deser piankowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser piankowy

 

  • 200 ml mleko,
  • 300 ml woda,
  • 1 opakowanie galaretka truskawkowa,
  • dowolne owoce, np. jagody, jeżyny, porzeczki

Sposób przygotowania:

Deser piankowy
Galaretkę należy rozpuścić w 300 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Mleko zagotować i przestudzić. Tężejącą galaretkę miksować mikserem na najwyższych obrotach dolewając do niej powoli zimne mleko. Miksować aż powstanie piana. Piankę przełożyć do szklanek lub pucharków i wstawić do lodówki. Gdy stężeje udekorować dowolnymi owocami i/lub bitą śmietaną.
Deser piankowy
Deser piankowy
Deser piankowy
Deser piankowy
Deser piankowy
Deser piankowy
Deser piankowy
Deser piankowy