graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

deser pomarańczowo-bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

deser jest bardzo smaczny i orzezwiający

deser pomarańczowo-bananowy

Składniki:

deser pomarańczowo-bananowy

 

 

Sposób przygotowania:

deser pomarańczowo-bananowy
żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody,odstawiamy aby napęczniała,banany obieramy ze skórki i kroimy w paski,pomarańcze dokładnie myjemy i kroimy ze skórką w cienki plasterki,żółtka z cukrem ucieramy na puch, z cytryny wyciskamy soki i łączymy z sokiem z pomarańczy i razem podgrzewamy aby soki były letnie i w nich rozpuszczamy napęczniała żelatynę,utarte żółtka kładziemy na garnku z gorącą wodą i dodajemy do nich letni sok z rozpuszczoną żelatyną ubijamy razem na parze na puszystą masę prze 5 minut,następnie dodajemy do puszystej masy ubitą na sztywną śmietanę i ubite na sztywno białka z jajek i delikatnie wszystko mieszamy ,przygotowany krem nakładamy do pucharków na wierz kładziemy plasterki pomarańczy i schładzamy prze 4 godziny podajemy od razu po wyciągnięciu z lodówki

Tagi:

jajko jajka