Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser pomarańczowo-bananowy 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki, słodki deser na jesienną chandrę.

Deser pomarańczowo-bananowy 6

Składniki:

Deser pomarańczowo-bananowy 6

 

Sposób przygotowania:

Deser pomarańczowo-bananowy 6
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Pomarańcza obieramy ze skóry. Pozbawiamy owoc błonek i wykrawamy fileciki. Na dno szklanek łyżeczką nakładamy porcję stężonej galaretki (połowę). Na galaretce układamy połowę przygotowanej pomarańczy oraz plasterki banana. Następnie pozostałą porcję galaretki i znów owoce. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i herbatnikami.