szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Deser porzeczkowo-bananowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Coś dla lubiących bardzo słodkie desery.

Deser porzeczkowo-bananowy. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser porzeczkowo-bananowy.

 

  • galaretka z czarnej porzeczki
  • 1 banan
  • 5 biszkoptów podłużnych
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki zimnego mleka
  • bakalie do ozdoby

Sposób przygotowania:

Deser porzeczkowo-bananowy.
Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku i studzimy. Banana kroimy w drobną kosteczkę. Przygotowujemy salaterki i na ich dno wykładamy kosteczki banana. 4 biszkopty drobno kruszymy i zasypujemy nimi banany. Gdy galaretka ostygnie, ale nie zgestnieje przelewamy ją do miksera, dodajemy jogurt i mleko i mieszamy ok 3 minut. Tak przygotowaną masę przelewamy do salaterek i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny, bądz do zamrażalnika na ok 1 godzinę. Przed podaniem udekorować biszkoptemi bakaliami.
Deser porzeczkowo-bananowy.
główne składniki to galaretka, banan i biszkopty.
Deser porzeczkowo-bananowy.
Drobno pokrojone banany przykrywamy warstwą biszkoptow.