Gosia85

Gosia85

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Deser truskawkowo-jogurtowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dietetyczny i smaczny deser na bazie mrożonych truskawek.

Deser truskawkowo-jogurtowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Deser truskawkowo-jogurtowy

 

  • SKŁADNIKI na 4 desery:
  • mrożone truskawki 500g
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • jogurt naturalny 2% 370g
  • 4 kostki czekolady (rodzaj w zależności od upodobań)

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowo-jogurtowy
PRZYGOTOWANIE: Truskawki rozmrażamy lekko (na wpół miękkie) w garnku na gazie. Następnie umieszczamy je w blenderze i miksujemy z dodatkiem miodu (ilość miodu zależy od tego jak chcemy mieć słodki deser). W szklance na przemian wlewamy mus truskawkowy i jogurt. Wierzch posypujemy startą kostką czekolady. Smacznego :)



1 PORCJA DOSTARCZA: 135,5 kcal 22,75g węglowodanów 5,25g białka 3,6g tłuszczu
Deser truskawkowo-jogurtowy
Rozmrożone częściowo truskawki miksujemy z miodem