Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy
Śmietanę kremówkę schłodzić i ubić z 2 łyżkami cukru oraz z cukrem waniliowym, odłożyć ze 2 łyżki a resztę śmietany zmiksować 5 sztukami oczyszczonych i umytych truskawek.
Resztę truskawek też oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do miksera, dodać cukier i razem wszystko zmiksować.
Do niskich szklaneczek umieścić najpierw śmietanę zabarwioną lekko truskawkami , na wierzch mus truskawkowy i zrobić kleks ze śmietany.
Można przed podaniem jeszcze troche schłodzić. Ozdobić miętą.
Resztę truskawek też oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do miksera, dodać cukier i razem wszystko zmiksować.
Do niskich szklaneczek umieścić najpierw śmietanę zabarwioną lekko truskawkami , na wierzch mus truskawkowy i zrobić kleks ze śmietany.
Można przed podaniem jeszcze troche schłodzić. Ozdobić miętą.