Sposób przygotowania:
Desery truskawkowe z mascarpone
Truskawki przekładamy do rondla zasypujemy cukrem, podgrzewamy ciągle mieszając do momentu aż truskawki puszczą sok. Zdejmujemy z ognia, miksujemy za pomocą blendera. Zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, wsypujemy suchą galaretkę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki.
Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno,ubijając dodajemy po łyżce serka mascarpone, dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem, dokładnie miksujemy. Biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki,kilka zostawiamy do dekoracji.
W pucharkach układamy warstwę pokruszonych biszkoptów,warstwę musu truskawkowego,warstwę masy śmietanowej,pokruszone biszkopty,warstwę musu truskawkowego.
Każdy pucharek ozdabiamy kleksem śmietany, wkładamy po biszkopcie i posypujemy starta czekoladą. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno,ubijając dodajemy po łyżce serka mascarpone, dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem, dokładnie miksujemy. Biszkopty kruszymy na mniejsze kawałki,kilka zostawiamy do dekoracji.
W pucharkach układamy warstwę pokruszonych biszkoptów,warstwę musu truskawkowego,warstwę masy śmietanowej,pokruszone biszkopty,warstwę musu truskawkowego.
Każdy pucharek ozdabiamy kleksem śmietany, wkładamy po biszkopcie i posypujemy starta czekoladą. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.