Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy z mascarpone i jogurtemPianka :
![Deser truskawkowy z mascarpone i jogurtem Deser truskawkowy z mascarpone i jogurtem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/deser-truskawkowy-z-mascarpone-i-jogurtem-gotowa-mase-przelac-do-szklanek-i-wstawic-do-lodowki-353646.jpg)
W gorącej i przegotowanej wodzie rozpuścić galaretkę agrestową i schłodzić. Następnie do miski przełożyć mascarpone, jogurt i śmietanę, dodać trochę cukru i dokładnie zmiksować. Potem wlać chłodną ale płynną galaretkę, wymieszać i rozlać do szklanek ( u mnie 6 ). Szklanki wstawić do lodówki aby pianka się ścięła.
Galaretka :
![Deser truskawkowy z mascarpone i jogurtem Deser truskawkowy z mascarpone i jogurtem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/deser-truskawkowy-z-mascarpone-i-jogurtem-szklanki-wyjac-z-lodowki-ulozyc-na-piance-truskawki-i-zalac-galaretka-353647.jpg)
Galaretkę truskawkową wymieszać z wodą i schłodzić. Umyte truskawki pokroić. Szklanki wyjąć z lodówki, ułożyć na piance truskawki i zalać galaretką. Szklanki ponownie wstawić do lodówki do stężenia.