Sposób przygotowania:
Deser uczniowski
Deser robię w pojemnikach , ale bez problemu objętościowo wystarczy na tortownicę średnich wymiarów , można także użyć miski , salaterek itd. Galaretkę czerwoną i zieloną rozpuszczamy w gorącej wodzie 1/2szklanki kazda ,przelewamy do salaterek i zostawiamy by zastygły. Następnie galaretki kroimy w kostkę. Na dnie naczynia , w którym będziemy deser robić układamy okrągłe biszkopty.Brzoskwiniową galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wody,zostawiamy do wystudzenia. Następnie szklankę jogurtu ubijamy , dodając zimną już brzoskwiniową galaretkę.Zalewamy biszkopty .zostawiamy do zastygnięcia .W tym czasie myjemy winogron , obieramy z kiści i dokładnie osuszamy. Drugą szklankę jogurtu również ubijamy dodając cukier puder . Następnie dodajemy winogrono i pokrojone galaretki , mieszamy,dodajemy rozpuszczoną żelatynę . Na zastygłe brzoskwiniowe mleczna pianka układamy kolejną partię biszkoptów i nakładamy masę z galaretkami i winogronem .Następnie układamy na to trzecią partię biszkoptów , czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nim biszkopty.
ivon90