alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Deser w błękicie z granolą

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Deser kojarzy mi się z plażą,spienionymi falami i błękitną wodą.

Deser w błękicie z granolą

Składniki:

Deser w błękicie z granolą

 

  • 1 szt galaretka o smaku blue curacao 52 g
  • 150 ml kremówka 30%
  • 1 szt śmietan fix
  • 2 łyżeczki cukier puder
  • granola orzechowa

Sposób przygotowania:

Deser w błękicie z granolą
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać śmietan fix i cukier puder.Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Do kieliszków wkładamy na przemian tężejącą galaretkę i bitą śmietanę.Deser odkładamy do lodówki na tak długo aż galaretka całkowicie się zetnie.Przed podaniem na górze deser posypujemy granolą orzechową.