Sposób przygotowania:
Deser Walentynkowy
Zagotowujemy pół litra wody. W 400ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę, a w 100ml żelatynę. Odstawiamy do wystudzenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i używając pędzelka malujemy na pucharkach serca. ¾ wystudzonej galaretki wlewamy do kieliszków (pucharków) i pod kątem 45stopni wstawiamy do lodówki żeby stężała. Śmietanę przy użyciu miksera ubijamy na sztywno. Następnie wlewamy zimną żelatynę i znów dokładnie ubijamy. Wyjmujemy pucharki i dopełniamy je bitą śmietaną. Kilka łyżek bitej śmietany zostawiamy i wlewamy do niej ½ pozostawionej galaretki. Dokładnie mieszamy przy użyciu miksera. Gotową masę wykładamy na wierzch deseru. Ponownie wstawiamy do lodówki żeby stężało. Galaretkę która pozostała wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy deser całkowicie stężeje dajemy na wierzch bitą śmietanę i dekorujemy drobno pokrojoną pozostawioną galaretką.