Sposób przygotowania:
Deser wg ciasta Shrek
Na zielonym soku gotujemy budyń.
Do każdego pucharka wkruszamy (grubsze kawałki) po 2 biszkopty, które zalewamy jeszcze ciepłym budyniem.
Śmietankę ubijamy na sztywno, wedle potrzeby dodajemy śmietan-fix (można też dodać galaretkę agrestową rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody). Śmietanka powinna być dobrze zagęszczona - wykładamy ją na dobrze ostudzony budyń.
Na śmietankę dajemy po 1 delicji, a całość zalewamy ostudzoną galaretką rozpuszczoną w 1 i 1/3 szklance wody.
Deser odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Do każdego pucharka wkruszamy (grubsze kawałki) po 2 biszkopty, które zalewamy jeszcze ciepłym budyniem.
Śmietankę ubijamy na sztywno, wedle potrzeby dodajemy śmietan-fix (można też dodać galaretkę agrestową rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody). Śmietanka powinna być dobrze zagęszczona - wykładamy ją na dobrze ostudzony budyń.
Na śmietankę dajemy po 1 delicji, a całość zalewamy ostudzoną galaretką rozpuszczoną w 1 i 1/3 szklance wody.
Deser odstawiamy na godzinkę do lodówki.
gosiapiotrek23