Sposób przygotowania:
Piernikowe pralinki
Daktyle zalać wrzątkiem w miseczce ( woda tyle, aby zakryła owoce) i odłożyć na dwie godziny.
Po tym czasie odcedzić z wody i przełożyć do blendera. Dodać orzechy łuskane oraz otręby wymieszane z przyprawą do piernika, zmiksować aż masa będzie kleista, a gdyby była zbyt mokra dodać melasę i ponownie zmiksować.
Przełożyć do miseczki, dodać chia. Dokładnie całość wymieszać.
Wilgotnymi dłońmi toczyć pralinki wielkości orzecha włoskiego.
Następnie obtaczać w przygotowanych posypkach. Smacznego!
Po tym czasie odcedzić z wody i przełożyć do blendera. Dodać orzechy łuskane oraz otręby wymieszane z przyprawą do piernika, zmiksować aż masa będzie kleista, a gdyby była zbyt mokra dodać melasę i ponownie zmiksować.
Przełożyć do miseczki, dodać chia. Dokładnie całość wymieszać.
Wilgotnymi dłońmi toczyć pralinki wielkości orzecha włoskiego.
Następnie obtaczać w przygotowanych posypkach. Smacznego!