Sposób przygotowania:
Shrek w pucharku
Na spód pucharków kruszymy po 2 herbatniki. Kiwi obieramy, kroimy w plastry i miksujemy. Przekładamy do garnka i zagotowujemy. Mąkę mieszamy z 1/3 szklanki wody i dokładamy do owoców. Gotujemy kisiel z kiwi. Jeśli owoce były kwaśne można posłodzić kisiel do smaku. Gotowy wykładamy na herbatniki. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki przegotowanej wody. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w dwóch szklankach przegotowanej wody. Schłodzona śmietankę ubijamy. Dokładamy cukier oraz żelatynę. Dokładnie mieszamy. Śmietankę wykładamy na przestudzony kisiel. Odstawiamy do zastygnięcia. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Deser odstawiamy by galaretka całkiem stężała. Gotowe.