Sposób przygotowania:
Owocowy ryż- shrek
Zaczynamy od ugotowania ryżu- na sypko. Jedną szklankę wody zagotowujemy, lekko solimy oraz dodajemy do niej odrobinę tłuszczu. Do tak przygotowanej wody wsypujemy przepłukany ryż. Całość gotujemy do momentu jak ryz wchłonie wodę. Cały czas mieszamy. Następnie odstawiamy go , aby "doszedł" Owoce kiwi obieramy ze skórki , dzielimy na mniejsze części i miksujemy. Jeśli mus jest kwaśnawy możemy go posłodzić (wszystko zależy od dojrzałości użytych owoców). Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem i fixem na sztywno. . Do ubitej dodajemy 3-4 łyżki musu. Gdy ryz jest gotowy porcjujemy go do przygotowanych szklanek, pucharków. Następnie wykładamy ubita śmietanę , a na śmietanę mus owocowy. Podajemy.