Deser winno-gruszkowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe i szybkie na każdą kieszeń.

Deser winno-gruszkowy

Składniki:

Deser winno-gruszkowy

 

  • gruszka 4 szt.
  • sok z cytryny 0,5 szt.
  • sok gruszkowy 1 szklanka
  • sok bananowy 1 szklanka
  • wino białe półwytrawne 2 szt.
  • kostki lodu 4 kostka
  • mięta 3 szt.

 

Sposób przygotowania:

Deser winno-gruszkowy
Gruszki umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki i włożyć do wazy. Dodać sok z cytryny, sok gruszkowy, nektar bananowy i wino. Schłodzić kostkami lodu, udekorować miętą.

Tagi:

lody