belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Deser winno-gruszkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste i na prawdę pyszne. Polecam!!!

Deser winno-gruszkowy

Składniki:

Deser winno-gruszkowy

 

  • gruszki 4 szt
  • sok z połowy cytryny
  • sok gruszkowy 1 szklanka
  • nektar bananowy 1 szklanka
  • półwytrawne białe wino 2 butelki
  • kostki lodu
  • mięta

Sposób przygotowania:

Deser winno-gruszkowy
Gruszki umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki i włożyć do wazy. Dodać sok z cytryny, sok gruszkowy, nektar bananowy i wino. Schłodzić kostkami lodu, udekorować miętą.

Tagi:

lody