Sposób przygotowania:
Deser wiśniowy z kozim jogurtem naturalnymETAP 1:
Wiśnie odsączamy z syropu, około 1/3 odkładamy do dekoracji, a resztę wrzucamy do rondelka, wlewamy 1,5 szkl. wody i zagotowujemy. Do wrzątku wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia.
ETAP 2:
Studzimy, aż galaretka zacznie lekko tężeć. Jogurt kozi mieszamy z bananem pokrojonym w kostkę, Pół drugiego banana również kroimy w kostkę, a drugie pół w plasterki.
ETAP 3:
Do pucharków nakładamy po 3 wiśnie z syropu,
ETAP 4:
pokrywamy cienką warstwą bananów w jogurcie, następnie nakładamy porcję wiśniowej galaretki, ponownie pokrywamy cienko jogurtem z bananem i dodatkowo oprószamy kosteczkami banana bez jogurtu. Wykładamy resztę wiśniowej galaretki i dekorujemy pozostałymi wiśniami i plasterkami banana.