Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Deser z bananów w kremie z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Banany z rumem i bitą śmietaną z czekoladą są po prostu pyszne.

Deser z bananów w kremie z czekoladą

Składniki:

Deser z bananów w kremie z czekoladą

 

  • 4 banany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki rumu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl śmietany kremówki
  • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej
  • 15 g cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Deser z bananów w kremie z czekoladą
Banany obrać ze skórki, odciąć końcówki a resztę pokroić w plasterki i ułożyć w salaterkach. Skropić sokiem z cytryny i rumem, posypać 1 łyżką cukru pudru. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na przygotowane banany w salaterkach wyłożyć połowę białego kremu. Do reszty kremu zetrzeć gorzką czekoladę na tarce o dużych oczkach. Krem z tartą czekoladą wyłożyć na wierzch i podawać od razu po przygotowaniu.

Tagi:

czekolada