Sposób przygotowania:
Deser z budyniu, dżemu i kruszonki
Przygotować kruszonkę - w miseczce rozetrzeć masło z mąką pszenną, 2 łyżkami cukru i kilkoma kroplami aromatu migdałowego. Roztartą, przygotowaną kruszonkę przełożyć do dowolnego naczynia nadającego się do zapiekania (ja użyłam pokrywki od naczynia żaroodpornego, ale można użyć dowolnego naczynia) i wstawić naczynie z przesypaną kruszonką do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec kruszonkę około 20 minut, podczas pieczenia warto ją raz zamieszać, zruszyć. Gdy kruszonka się piecze do pucharków, na ich spód przełożyć dżem porzeczkowy (tak po 2 - 3 łyżeczki dżemu). Następnie, gdy kruszonka kończy się już piec, jest już nieco zrumieniona i złocista ugotować budyń wedle przepisu na opakowaniu przygotowując go na 500ml mleka z dodatkiem 2 łyżek cukru. Gorący, ugotowany budyń przełożyć do pucharków, wyłożyć go na dżem porzeczkowy. Posypać gorący, przełożony budyń gotową, upieczoną,ciepłą kruszonką. Taki szybki deserek świetnie smakuje i na ciepło i na zimno. Ja wybrałam dżem porzeczkowy, żeby smakowicie przełamywał słodycz deseru swoją kwaskowatością, ale oczywiście można użyć swojego ulubionego, dowolnego dżemu.