mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Deser z budyniu i rabarbarowego musu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, szybki deser z udziałem rabarbaru...:)

Deser z budyniu i rabarbarowego musu

Składniki:

Deser z budyniu i rabarbarowego musu

 

  • 1/2 kg rabarbaru
  • 1/3-1/2 kg cukru
  • 1 opak. budyniu śmietankowego lub wanil.
  • 500 ml mleka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Deser z budyniu i rabarbarowego musu
Rabarbar oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Zasypać cukrem i gotować do miękkości. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do salaterek włożyć po porcji przestudzonej masy rabarbarowej i zimnego budyniu. Udekorować herbatnikami.