Sposób przygotowania:
Deser z canestrellini i czereśniami
Na dnie przezroczystego niedużego półmiska układamy ciastka canastrellini. Skrapiamy je kilkoma łyżkami syropu z czereśni. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem z prawdziwą wanilią. Cały czas ubijając dodajemy po łyżce sera mascarpone. Krem nakładamy na ciastka. Wyrównujemy powierzchnię, wkładamy do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Deser przybieramy czereśniami i posypujemy czekoladową granolą.
Cukiereczek13
Natala1210
edytaha
Bernadetta
Edytko, były w sklepie na L. w czasie tygodnia włoskiego :)
edytaha
W takim razie muszę poczekać, aż znowu będzie włoski tydzień, bo dzisiaj odwiedziłam sklep na L., ale nie było tych ciasteczek w "resztkówkach"