Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Deser z canestrellini i czereśniami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny słodki deser, którego przygotowanie nie wymaga zbyt wiele "zachodu"

Deser z canestrellini i czereśniami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser z canestrellini i czereśniami

 

  • 15-20 ciastek canastrellini
  • 1/2 słoika czereśni w syropie
  • 25 dag sera mascarpone
  • 100 ml śmietany 30 %
  • 1 łyżka domowego cukru z prawdziwą wanilią
  • granola czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Deser z canestrellini i czereśniami
Na dnie przezroczystego niedużego półmiska układamy ciastka canastrellini. Skrapiamy je kilkoma łyżkami syropu z czereśni. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem z prawdziwą wanilią. Cały czas ubijając dodajemy po łyżce sera mascarpone. Krem nakładamy na ciastka. Wyrównujemy powierzchnię, wkładamy do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Deser przybieramy czereśniami i posypujemy czekoladową granolą.
Deser z canestrellini i czereśniami
Na dnie przezroczystego niedużego półmiska układamy ciastka canastrellini. Skrapiamy je kilkoma łyżkami syropu z czereśni.
Deser z canestrellini i czereśniami
Deser w całej okazałości, brakuje tylko kawki :)