jola1988

jola1988

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

Deser z gotowanych jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć środki i lekko obgotować (we wrzącej, posłodzonej wodzie) i zostawić do wystygnięcia.

Deser z gotowanych jabłek

Składniki:

Deser z gotowanych jabłek

 

  • 250 g jabłek
  • 50 g orzechów
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 stołowa łyżka cukru pudru
  • starta skórka z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Deser z gotowanych jabłek
Wyłożyć jabłka do salaterki. Orzechy posiekać i posypać nimi jabłka. Kilka orzechów zostawić do dekoracji. Zetrzeć skórkę z cytryny i lekko nią posypać jabłka. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i waniliowym, polać deser.