jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Deser z gruszek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

deser z gruszek rozpływa się w ustach

Deser z gruszek

Składniki:

Deser z gruszek

 

Sposób przygotowania:

Deser z gruszek
Mleko zagotować z dodatkiem przekrojonej wzdłuż laski wanilii i cukru. Jajka ubić z dodatkiem czekolady i mąki ziemniaczanej. Stale ubijając wlewać wrzące mleko, następnie podgrzewać ubijając niemal do zawrzenia. Gotowy krem przetrzeć przez sito. Wyłożyć do zwilżonej salaterki. Wstawić do lodówki na 4-5 godzin. Przed podaniem wyłożyć z formy, obłożyć gruszkami odcedzonymi z kompotu. Skropić syropem gruszkowym wymieszanym z likierem. Podawać zaraz po wyjęciu z lodówki.