jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 473]

Deser z malin i jeżyn z jogurtem i mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser z owocami - czyli malinami, jeżynami i truskawkami zmiksowany z jogurtem naturalny. Można zrobić także z mrożonych na upalne dni. Na dno dodałam serka mascarpone wymieszanego z cukrem pudrem i udekorowałam całymi owocami i kleksem z jogurtu.

Deser z malin i jeżyn z jogurtem i mascarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z malin i jeżyn z jogurtem i mascarpone

 

Sposób przygotowania:

Deser z malin i jeżyn z jogurtem i mascarpone
Owoce umyć i osuszyć , truskawki obrać z szypułek, zmiksować z odrobiną mleka. Dodać następnie jogurt naturalny gęsty i wsypać 1 łyżkę cukru pudru.

Zmiksować wszystko razem jeszcze raz. Serek mascarpome wymieszać z cukrem pudrem i ułożyć na dnie szklanek lub salaterek. Wlać na serek zmiksowane owoce z jogurtem i udekorować całymi malinami lub innymi owocami i kleksem jogurtu.

Podawać zaraz po przygotowaniu.
Deser z malimi jeżyn z jogurtem i maskarpone
Do garnuszka lub iinego pojemnika wsypaćowoce i zmiksować
Deser z malimi jeżyn z jogurtem i maskarpone
Dodać jogurt naturalny i serka mascarpone, posłodzić
Deser z malimi jeżyn z jogurtem i maskarpone
Przelać do szklanek, na dno włożyć serek maskarpone wymieszany z cukrem
Deser z malimi jeżyn z jogurtem i maskarpone
Udekorować malinami i kleksem jogurtu lub serka maskarpone