Sposób przygotowania:
Deser z malin i jeżyn z jogurtem i mascarpone
Owoce umyć i osuszyć , truskawki obrać z szypułek, zmiksować z odrobiną mleka. Dodać następnie jogurt naturalny gęsty i wsypać 1 łyżkę cukru pudru.
Zmiksować wszystko razem jeszcze raz. Serek mascarpome wymieszać z cukrem pudrem i ułożyć na dnie szklanek lub salaterek. Wlać na serek zmiksowane owoce z jogurtem i udekorować całymi malinami lub innymi owocami i kleksem jogurtu.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Zmiksować wszystko razem jeszcze raz. Serek mascarpome wymieszać z cukrem pudrem i ułożyć na dnie szklanek lub salaterek. Wlać na serek zmiksowane owoce z jogurtem i udekorować całymi malinami lub innymi owocami i kleksem jogurtu.
Podawać zaraz po przygotowaniu.