Sposób przygotowania:
Kazandibi - turecki deser mlecznyBudyń:
![Kazandibi - turecki deser mleczny Kazandibi - turecki deser mleczny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kazandibi-turecki-deser-mleczny-504736.jpg)
W niewielkiej ilości mleka rozmieszać cukier i obie maki.
Pozostałe mleko należy zagotować z ziarenkami wanilii oraz z masłem, a następnie połączyć z wymieszanymi mąkami i cukrem.
Całość energicznie mieszając - zagotować.
Smażenie:
![Kazandibi - turecki deser mleczny Kazandibi - turecki deser mleczny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kazandibi-turecki-deser-mleczny-504737.jpg)
Na patelni równomiernie rozsypać cukier, a następnie przelać na nią budyń.
Całość smażyć około 7 minut na średniej mocy średniego palnika - do momentu lekko rumianych brzegów. Oryginalna wersja powinna być smażona 7-10 minut na największej mocy średniego palnika - do momentu wyraźnie zarumienionych boków.
Chłodzenie:
![Kazandibi - turecki deser mleczny Kazandibi - turecki deser mleczny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kazandibi-turecki-deser-mleczny-504738.jpg)
Deser ostudzić i z patelnią schłodzić w lodówce, a następnie można podawać jako placek lub zwinięty w roladkę.
gusia1000