Sposób przygotowania:
Deser z mango
W pierwszej kolejności należy umyć i obrać mango. Następnie usunąć z mango pestki i miąższ pokroić w mniejsze kawałki. Pokrojony miąższ dokładnie zmiksować na jednolitą masę. W następnej kolejności rozpuścić żelatynę w kilku łyżkach przegotowanej wody. Rozpuszczona żelatynę wymieszać z likierem miętowym i dodać do miąższu z mango. Śmietanę wraz z cukrem wanilinowym ubić i ostrożnie dodać do zmiksowanego miąższu mango. Limonkę dokładnie umyć, przekroić na pół i wycisnąć sok, a skórkę zetrzeć na tarce op małych oczkach. Startą skórkę oraz wyciśnięty sok z limonki dodać do miąższu mango. Wszystkie składniki dokładnie razem wymieszać. Całość nałożyć do pucharków, ozdobić listkami mięty i dać do lodówki na 30 minut, aby schłodzić.