małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Deser z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka przekąska dla łakomczuchów.

Deser z ryżem

Składniki:

Deser z ryżem

 

  • 100 g ryżu
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • borówki amerykańskie
  • sól
  • listek mięty lub melisy

Sposób przygotowania:

Deser z ryżem
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Ryż odcedzamy i studzimy. Borówki myjemy i mieszamy z wystudzonym ryżem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ryż z borówkami. Ozdabiamy listkiem mięty lub melisy.

Tagi:

ryż czekolada