mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Deser z ryżu i marmolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łatwy, szybki i prosty deser z ryżu:)

Deser z ryżu i marmolady

Składniki:

Deser z ryżu i marmolady

 

Sposób przygotowania:

Deser z ryżu i marmolady
Ryż wsypuję do garnka. Dodaję szczyptę soli. Zalewam gorącym mlekiem i gotuję na niewielkim ogniu pod przykryciem, aż ryż wchłonie całe mleko i będzie miękki. W czasie gotowania często mieszam zawartość garnka, aby ryż nie przypalił się i nie przywarł do dna. Do szklaneczek nakładam po łyżce ugotowanego ryżu na zmianę z marmoladą. Wierzch deseru ozdabiam kleksem z bitej śmietany. Od razu podaję.

Tagi:

ryż