Sposób przygotowania:
Deser z truskawkami
Galaretkę wiśniową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić, rozlać do pucharków i odłożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę cytrynową przesypać do garnuszka, zalać szklanką gorącej wody, rozpuścić ją i ostudzić. Truskawki umyć, odszypułkować. Połowę truskawek zmiksować, wymieszać z cukrem pudrem i tężejącą galaretką cytrynową. Masę truskawkową wylać na stężałą galaretkę w pucharkach. Ponownie odłożyć do lodówki do stężenia. Pozostałe truskawki pokroić na małe kawałki. Część odłożyć do dekoracji, resztę rozłożyć na piance truskawkowej. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z cukrem waniliowym, rozłożyć na truskawkach. Na wierzchu rozsypać odłożone pokrojone truskawki.