Sposób przygotowania:
Deserek z kaszy manny
Galaretkę rozpuścic w 1,5 szklanki wody.
Mleko zagotować z cukrem, masło stopić.
Do stopionego masła wsypywać ciagle mieszając kaszę manną, gdy kasza się przyrumieni wlać gorace mleko.
Rozprowadzić, gotować 5 minut.
Wlać masę do płaskiego naczynia, po ostudzeniu pokroić w kostkę, przełożyć do kompotnierek, następnie dodać wiśnie. Zalać gęstniejącą galaretką, pozostawić do zastygnięcia.
Mleko zagotować z cukrem, masło stopić.
Do stopionego masła wsypywać ciagle mieszając kaszę manną, gdy kasza się przyrumieni wlać gorace mleko.
Rozprowadzić, gotować 5 minut.
Wlać masę do płaskiego naczynia, po ostudzeniu pokroić w kostkę, przełożyć do kompotnierek, następnie dodać wiśnie. Zalać gęstniejącą galaretką, pozostawić do zastygnięcia.