Sposób przygotowania:
Dietetyczne lody kawowe na białkach
Kawę wymieszać z ksyliolem. Wymieszać z wrzątkiem i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Zimną kawę wymieszać z jogurtem.
Białka ubić na sztywną pianę ( jak do biszkoptu) Stale ubijając dodawać kawowy jogurt. Przełożyć do plastikowego pojemnika,.
Pojemnik zabezpieczyć foliową reklamówką ( zapobiegnie to powstaniu kryształków lodu na masie lodowej). Wstawić do zamrażarki.
Pierwsze miksowanie masy lodowej wykonać po około dwóch godzinach.
Następne co 30-40 minut,aż masa lodowa będzie całkowicie zamrożona czyli około 8 godzin.
Smacznego!
Białka ubić na sztywną pianę ( jak do biszkoptu) Stale ubijając dodawać kawowy jogurt. Przełożyć do plastikowego pojemnika,.
Pojemnik zabezpieczyć foliową reklamówką ( zapobiegnie to powstaniu kryształków lodu na masie lodowej). Wstawić do zamrażarki.
Pierwsze miksowanie masy lodowej wykonać po około dwóch godzinach.
Następne co 30-40 minut,aż masa lodowa będzie całkowicie zamrożona czyli około 8 godzin.
Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
SylaUla