Sposób przygotowania:
Racuchy ryżowe fit
Ugotować ryż w osolonej wodzie ok.15 minut, osączyć. Ostudzić. Jajka zblendować z solą i miodem. Dodać zimny ryż i zmiksować razem na jednolitą masę.
Patelnię posmarować cienko olejem (najlepiej pędzelkiem silikonowym) i nakładać łyżką porcyjki ciasta na racuchy. Kształt zupełnie dowolny.
Na wierzchu można tak, jak ja położyć po łyżeczce dżemu (mój własnej produkcji niskosłodzony) lub podać z owocami, jogurtem czy syropem klonowym.
Patelnię posmarować cienko olejem (najlepiej pędzelkiem silikonowym) i nakładać łyżką porcyjki ciasta na racuchy. Kształt zupełnie dowolny.
Na wierzchu można tak, jak ja położyć po łyżeczce dżemu (mój własnej produkcji niskosłodzony) lub podać z owocami, jogurtem czy syropem klonowym.