Sposób przygotowania:
Dietetyczny sernik z serduszkami
Z mąki pszennej, żytniej, masła, cukru i rumu zagnieść jednolitą masę i wyłożyć ją na nasmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C. Kremówkę ubić na sztywna pianę. Delikatnie połączyć z serkiem homogenizowanym i wanilią. Dodać stewii do smaku (uwaga jest dużo słodsza niż cukier). Mleko podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić,. Dodać żelatynę do masy serowej. Masa powinna mieć temperaturę pokojową. Jeśli będzie zbyt chłodna żelatyna za szybko się zetnie i utworzą się grudki. Połowę masy wylać na przygotowany spód. Wyłożyć połowę malin. Wlać druga część masy serowej. Pozostałe maliny zmiksować na mus. Jeśli są bardzo kwaśne możemy dosłodzić do smaku stewią. Mus malinowy nanieść łyżeczka na wierzch sernika tworząc kropki. Wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków ruchem okrężnym formować serduszka. Pozostawić w lodówce.