Sposób przygotowania:
Wegańskie ciastka owsiano-słonecznikowe z kiwiPrzygotowanie skłaników:
Pestki należy uprażyć na suchej oraz rozgrzanej patelni, ostudzić i zmielić na mąkę. Olej kokosowy rozpuścić z dodatkiem miodu, a kiwi pokroić w niewielką kostkę.
Masa:
Wszystkie składniki suche przesypać do miski i wymieszać. Całość połączyć z olejem i miodem, a na końcu z mlekiem/wodą.
Formowanie:
Z masy należy uformować kulki - wielkością przypominające orzech włoski, a następnie uformować z nich ciasteczka.
Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku - około 18 minut w 170 stopniach. (Jeśli macie piekarnik elektryczny to użyjcie funkcji góra-dół. Jeśli gazowy to po 12 minutach - ciastka obróćcie na drugą stronę.)
SylaUla
robaczek
lukrowanepierniczki
ciasteczka