ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Dip grillowy do mięs i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatny sos do potraw mięsnych lub na kanapki.

Dip grillowy do mięs i warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dip grillowy do mięs i warzyw

 

  • 150 ml śmietany 12%
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki przyprawy do sałatek Prymat
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
  • kilka gałązek koperku
  • kilka gałązek szczypiorku (do dekoracji)
  • sól

Sposób przygotowania:

Dip grillowy do mięs i warzyw
Śmietanę mieszamy z jogurtem aż powstanie gładka, aksamitna masa. Dodajemy wtedy przyprawę do sałatek oraz paprykę mieloną słodką. Solimy odrobinę. Dodajemy posiekany drobno koperek i wszystko mieszamy. Gotowy sos dekorujemy za pomocą posiekanego szczypiorku. Podajemy do mięs lub do kanapek. Polecam gorąco!
Dip grillowy do mięs i warzyw
Dzięki śmietanie nasz sos będzie smaczniejszy.
Dip grillowy do mięs i warzyw
Delikatna mieszanka ziół do sałatek stanowi trzon tego sosu.
Dip grillowy do mięs i warzyw
Papryka nada naszemu sosowi ładnego koloru oraz smaku.
Dip grillowy do mięs i warzyw
Koperek nada potrawie smakowity wygląd i aromat.