Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Dip szczypiorkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prosty sos jogurtowy z majonezem, sosem tzatziki i posiekanym szczypiorkiem. Doskonale smakował podany do placuszków z mięsa mielonego.

Dip szczypiorkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dip szczypiorkowy

 

  • 90 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki sosu tzatziki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Dip szczypiorkowy
Jogurt grecki przełożyć do miseczki i rozmieszać. Dodać do niego majonez i sos tzatziki, dokładnie wymieszać. Szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać, dodać do sosu. Do sosu dodać też trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Odłożyć na kilka - kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".
Dip szczypiorkowy
Jogurt grecki przełożony do miseczki z dodatkiem majonezu i sosu tzatziki.
Dip szczypiorkowy
Posiekany szczypiorek dodany razem z solą i pieprzem do sosu.

Tagi:

sosy dip sosy